Nieuws

Alphen 24-08-2013

Waar de dag begon met regen eindigde hij in een prachtige avond voor prostock tractorpulling. Na aangekomen te zijn in het kleine plekje Alphen waar een groot pulling spektakel al voorbereid werd op zaterdagmiddag, wilde de regen maar niet stoppen en werd besloten om zondags de prostocks te rijden. Maar na een paar uur droogte kon tegen de klok van 9 uur toch gestart worden met de klasse, aangezien het zondag's al een volle wedstrijd was en er anders tijdnood werd om alles te laten rijden. De klasse begon deze keer met Running diamond met een mooie run werd de proeftrek afgelegd een eerste full pull, helaas voor hun werd de sleepwagen verzwaard en moesten ze opnieuw aanhaken. Easy rider mocht als tweede aanhaken en legde een afstand van 93,17 meter af niet genoeg voor in de finale maar ze hadden ook de proeftrek en mochten een tweede poging wagen. Dams Rooster haalde  met zijn run gelijk een full pull en kon door naar de finale.

Dieselross daarin tegen kon de dikke Man motor dit keer niet op toeren krijgen en schoof gelijk 6 plaatsen op om het opnieuw te proberen. Moving Mountains zat het deze keer ook tegen en kon geen goede afstand afleggen deze keer. Toen werd het tijd voor de Code Red om te starten na een indrukwekkende run met de wieltjes mooi in de lucht konden wij ook bij in de finale komen. Running Diamond moest zijn run opnieuw doen en kwam tot een afstand van 103.70 meter het kon genoeg zijn voor de finale omdat de eerste 4 tractors met de verste afstand doorgaan naar de eindronde. Easy Rider haalde de 2de keer maar 95.45 meter en dit was zeker te kort om door te gaan. Toen werd het tijd voor Wickie Power en zoals de kleine Viking streed was het een plek in de finale waard met een afstand van 107.93 meter konden ze ook door. Een prachtige run was er voor Mud Patrol deze keer gelijk was een finale plek veroverd en daar mee moest Hyteck Redneck uit de finale maar hun reden toch een afstand van 106.88 meter.

De finale:

Dams Rooster legde met zijn finale run een verre afstand neer en wel 118.07 meter een zware dobber voor de gene die volgden. Code Red mocht daarna aanhaken en kijken of ze het konden halen,doch met een slechte balans en veel op en neer konden we maar tot een afstand van 113.21 afleggen niet genoeg voor de overwinning maar misschien wel voor een tweede plek? Wickie Power startte als derde deze keer en reed een afstand van 101.34 meter. Maar het venijn zit hem zoals altijd in de staart en deze keer was het Mud Patrol die met een prachtige run een afstand aflegde van 118.07 meter. Daarmee ging Code Red naar een derde plek. Maar wel een podium plek!!

Groetjes Code Red Team


Zele 15-08-2013:

Zele was een aparte wedstrijd zeker omdat het midden in de week valt maar ook omdat er schades waren nog voordat de wedstrijd begon zelfs. Onze dag begon met het bekijken van de baan, deze zag er op zich goed uit aangezien dat het een wedstrijd was voor de standaardklasses. Na een groot aanbod van standaard klasse tractoren  waren de Prostockers aan de beurt om aan te haken. Daarmee begon de eerste schade van de dag alweer, een kapotte nokkenas voor Appie Power dit betekende gelijk einde oefening en een grote val in het algemeen klassement.

De spits werd deze keer afgebeten door Froggy een franse tractor die dit jaar mee rijd in de Belgische klasse, het wegrijden en optoeren ging al slecht maar halverwege de run ging de tractor door de koppeling heen een afstand van 94.49 meter was de uitslag. Dieselross daarin tegen reed een strakke full pull, Wickie Power, Mud Patrol, Dams Rooster, Easy Rider, Moving Mountains en Code Red volgden dit voorbeeld. De afvallers voor de finale waren Hytec Redneck met 88,79 meter hij moest veel remmen en dat kosten hem zeer veel meters, Heavy Boy ging al stukken beter dan in Montfoort maar zijn motor klonk nog niet optimaal en 59,70 was zijn afstand. Running Diamond had deze keer last van een kapotte turbo en zonder komt men zeker niet ver in deze klasse.

De finale:

Dieselross haakte aan en zette een prachtige run neer een afstand van 108,69 meter een afstand om je op stuk te bijten, Wickie Power mocht het gaan proberen maar eindigde al vroeg met een motor die weigerde dienst te doen de afstand 42,42 meter. Mud Patrol reed een afstand ver onder die van Dieselross 90,35 meter, wij waren volgende na een hobbelige run en veel gewaggel toch een afstand van 99,84 meter niet slecht maar je weet nooit het kan gek lopen. Dams Rooster haalde een afstand van 80,37 meter maar wel met schade aan de motor waarschijnlijk een zuiger kapot. Easy rider kon deze keer op vier wielen de strijd weer aanpakken maar eindigde achter ons op 85,00 meter, Moving Mountains kon het toerental van de motor niet vasthouden en deze stortte in op 31,43 meter.

Daardoor konden we deze keer op een tweede podium plaats komen net achter Dieselross en voor Mud Patrol

onze volgende en laatste wedstrijd zal zijn in Alphen en wel op 24 augustus.

groetjes Code Red team


Montfoort 10-08-2013

Goede tijden slechte tijden, na onze wedstrijd in Lochem leek het dat er geen vuiltje aan de lucht was voor onze Code Red maar het was anders verlopen.

In het grote filter dat we altijd controleren of er stukken zijn aan de motor lagen nu kleine schilfers van de krukaslagers, zeer zeker niet goed. In allerijl werd het blok gedemonteerd en we zagen dat de lagerschalen van de hoofdlagers en de drijfstang lagers waren ingevreten door kleine stukjes ijzer die zich vast hadden gezet in de krukas. Nu de week erg kort is aangezien Montfoort gelijk het komende weekend was werd er lang door gesleuteld om alles nog in elkaar te krijgen voor de strijd.

Vrijdagavond was het zover we konden de tractor weer starten en konden na de opwarming geen schilfers meer vinden in het filter dus op naar Montfoort.

We konden als 6de klasse aanhaken en konden goed zien dat de baan onder condities verslechterde, na 2 runs te hebben gereden werd er besloten om de wals in te zetten en de baan aan te walsen voor een betere conditie om te rijden. Dit lukte en de baan veranderde in de goede richting, doch waren er ook slechte tijden.

Bij Running Diamond lekte de intercooler en konden ze geen mooie run neerzetten als ook Easy Rider die onder de run zijn achterwiel verloor Heavy Boy kon het toeren niet vasthouden en moest na 23 meter al stoppen. Bij Moving Mountains wou de noodstop nog niet naar behoren werken. Nu de wedstrijd regels verandert zijn is het altijd lang wachten voordat we weten wie er naar de finale gaat immers iedereen moet gereden hebben voordat het echt duidelijk is wie er door gaat naar de finale met de verste afstand, en aangezien dat er dan maar 4 tractoren in de finale mogen staan vielen wij er net buiten na de laatste run van Mud Patrol dus hiermee hadden we gelijk de 5de plek toegewezen gekregen. De 4de plek was voor Mud Patrol deze keer Dams Rooster werkte hard om ver te komen doch een derde plek was voor hun deze keer. Appy Power een tractor van het zelfde kaliber als Dams Rooster eindigde op een 2de plek, maar de eerste plek was zeer onverwacht voor Hytec Redneck als een duiveltje uit een doosje reed de mooie International naar een eerste plek van ons uit een dikke proficiat, toch een inter op het podium deze keer.

Onze volgende runs komen donderdag vanuit Zele, het is dan in BelgiŽ moederkesdag en heeft BelgiŽ vrij van het werk en dus voor ons betekend dat aan de arbeid.

Groetjes Code Red team

Hier nog het filmpje: QuDMPfdB7IM


Lochem 03-08-2013:

Zelfs deze 2 weken was het weer zweten, maar dit keer kwam het door het prachtige maar zeer zeker door het hete zonnetje wat op de werkplek scheen. Bij de motor is een andere krukas gemonteerd in de oude zaten al lichte haarscheuren in het gietstaal en om toch op safe te rijden hebben  we ze vervangen. Nu het blok toch open lag is alles uitvoerig nagekeken en opnieuw weer afgesteld op de juiste waarden.

De wedstrijd Lochem was toch wel even 2.5 uur rijden van Loenhout vandaan aldaar aangekomen konden we wederom genieten van een grote motorkappen wedstrijd, het weer was weer prachtig en het was tegen 10 uur dat onze eigen motorkappen wedstrijd begon. De spits werd deze keer afgebeten door Moving Mountains die dit jaar voor het eerst op de baan kwam met een nieuwe componenten trekker. Zijn eerste run eindigde met een 77 meter zeer zeker niet slecht, doch de sleepwagen werd een paar keer verzet en dan komen de eerder gemaakte runs van verschillende teams te vervallen.Ddaardoor kwam het dat Moving Mountains op de laatste plek is geŽindigd omdat de noodstop 2 keer achter elkaar dicht viel en daardoor geen lucht meer kreeg.

De 10de plek was voor Heavy Boy, de motortoeren wilden er niet in blijven en al snel stortte de motor in. De 9de plek was deze keer voor ons met een zeer matige zeg maar slechte run kwamen we uit op 94.19 meter zeer zeker te weinig voor een plek in de finale Wickie Power kon even eens niet het vermogen optimaal op de baan overbrengen en dat resulteerde in een 8e plek.

De andere Belgische deelnemer Running Diamond bracht het deze keer tot een 7e plek, Hyteck Redneck bracht het deze keer tot een 97.28 meter en gelijk de 6e plek.

Easy rider gilde het deze keer uit maar het mocht niet baatten 97.82 was hun afstand en een plek in de finale zat er bij hun ook niet in, het was deze keer een zware dobber om de trekkers over de 100 meter lijn te krijgen. De Dams Rooster stond als eerste in de finale maar wel met schade en kon niet terug komen voor een tweede run dit werd voor hun gelijk een 4e plek in het klassement. Dieselross, Appy Power en Mud Patrol waren de enigste die ook in finale terug konden voor hun 2de run.

Mud Patrol moest zelfs 2 keer aanhaken omdat de laser meting niet goed werkte een derde plek was voor hun nu verzekerd maar wel met motor schade, de tweede plek was nu voor Appy Power en een niet te kloppen afstand was voor Dieselross die iedereen het nakijken gaf met 107.33 meter      

Onze volgende Wedstrijd zal komend weekend in Montfoort zijn dat ligt bij Utrecht in Holland.

Groetjes Code Red Team

Hier nog even de link naar het filmpje van Lochem

tp://youtu.be/V8kq8fKzSJo


Aagtekerke 21-07-2013:

 

Na en hele week zweten was het tijd voor Aagtekerke in Zeeland, de weergoden zorgden voor een prachtige dag voor tractorpulling geen 30 graden maar een bewolkte dag met maximaal 20 graden ideaal om een wedstrijd te bezoeken.

De Prostock klasse werd als laatste gereden dus we hadden de hele dag om uit te rusten en genieten van het weer en de andere wedstrijd klassen die voor ons reden.

Daar werd al snel opgemerkt dat de baan niet al te veel grip bood voor de Compact Diesels, de baan droogde snel op door de wind en het was zeer moeilijk om in te schatten wat er moest gebeuren nog voordat de modifieds werd gereden werd de baan ligt opgereten met de schaaf met pinnen aan de onderkant.

De baan werd er stukken beter van toen was het tijd voor de Prostock klasse de proeftrek werd deze keer weer afgebeten door Heavy boy, Pieter mocht deze keer weer rijden maar het lukte hem niet om de motor op toeren te houden en maakte een afstand van 43.74 meter.

De volgende was Easy Rider met een redelijke run, gezien de omstandigheden kwam deze op 101.17 meter net genoeg om misschien een finale plek te hebben. Wickie Power zette ook een licht hobbelende run neer maar wel op een mooie afstand van 104.17 meter goed voor een finale plaats. Met een slechte run (zeer weinig grip) voor Dieselross  kwamen zij niet verder dan 96.26 meter en werden daarmee niet verzekerd van een finale plaats.

Mud Patrol kon eveneens niet de puller banden volle grip geven en zij eindigden net achter Easy Rider met een afstand van 101.13 meter. Toen was het de beurt aan Dams Rooster het gas ging onderin en een afstand van 107.63 werd afgelegd daarmee kwamen ze zeer zeker in de finale. De spanning begon toen Geert aan het optoeren was zou het lukken om ook in de finale te komen? Met een redelijke wheellie reed  Geert naar en mooie 108.98 meter  een finale plek was nu verzekerd. Appy Power reed zichzelf naar een full pull deze kwam ook terug in de finale.

Als hekken sluiter voor de eerste pulls mocht Red Neck zich zelf bewijzen maar het lukte niet om de motor op toeren te houden en een afstand van 92.93 was het verdikt.

 

De finale:

Wickie Power mocht als eerste in de finale aanhaken  na een mooie run werd de afstand van 94.31 afgelegd goed voor wat later bleek een 2de plek.

Dams Rooster toerde goed op en reed naar een 3de plek met 93.18 meter. Toen mocht de Code Red werd weer aangehaakt worden de vraag was kon Geert een betere afstand afleggen dan deze twee prostockers? Het antwoord is Ja het was gelukt om een afstand af te leggen van 99.19 meter tot nu toe een eerste plek!! Maar het venijn zit het altijd in de staart Appy Power mocht ook nog aanhaken, met een goede start leek het of het goed kwam doch het pechduiveltje sloeg weer toe en schade aan het motorblok was weer het gevolg. Dat leidde wel dat de Code Red een eerste plek had overwonnen!! De eerste van dit seizoen!!

Onze volgende Wedstrijd zal in Lochem zijn en wel over 14 dagen tot die tijd gaan we hard sleutelen aan de Code Red om present te zijn.

 

Groetjes Code Red team

 

Hier nog eventjes de link naar het filmpje: http://youtu.be/o1GIuAKqxhg

 


Silly 14-07-2013

 

Na 14 dagen werd het tijd voor de Belgische wedstrijd in Silly, daar we tijd hadden om de trekker te controleren op diverse punten en een betere afstelling voor de motor te realiseren.

Op zaterdag reisden we af naar het kleine plekje Silly net onder Brussel, daar werd de zaterdagavond begonnen met een grote feest dat tot lang in de nacht duurde.

 

De zondag ochtend begon voor vele met mist en nevel, toen het tegen 11 uur werd lag de baan er al redelijk goed bij voor een dagje tractorpulling. Om half 12 werd er gestart met de compact diesels, wij hadden nog wel even tijd om te baan te bekijken omdat we pas als voor laatste klasse moesten rijden.

Tegen de klok van 5 uur konden we beginnen met de prostock klasse, de spits werd dit maal afgebeten door Heavy Boy.

Na een valse start door Alfons werd er opnieuw opgetoerd en vertrok de New Holland richting 100 meter doch de motor dacht er anders over het toerental viel weg.

Als tweede mocht Appy Power aanhaken en deze reed vlot de honderd meter voorbij, de sleepwagen werd verzwaard en Code Red mocht als derde aanhaken voor de tweede proeftrek.

Het optoeren ging goed en Geert reed met een vlotte snelheid naar de finish lijn.

Na de sleepwagen terug stond op zijn startpunt mocht Gert Stesses het proberen  met zijn Dieselross, dat resulteerde in een strakke full pull ook Dams Rooster ging goed mee naar de 100 meter.

Voor Mud Patrol werd de 100 meter ook goed volbracht doch Running Diamond lukte het niet de toeren in de motor te houden en waaide al vroeg uit, Easy rider kwam als 2de International aan de bak het lukte ze om de 100 meter volledig uit te rijden.

Daar de pechduivel nooit ver weg is het overkwam deze keer voor Appy Power een harde knal resulteerde in het einde van de turbo en wellicht nog meer schade inwendig.

Wicky Power en Hyteck Red Neck konden zich ook bij de full pull rij aansluiten, zo werd het al snel weer tijd om de Code Red weer voor de wagen te zetten immers de finale was nu begonnen. Het werd een mooie run en de afstand werd met 100.51 meter niet slecht bevonden, de volgende was DieselRoss met een prachtige run en een afstand van 110 meter werd de gashendel dicht getrokken.

Hytec Red neck kon het motorblok niet heel houden en strandde ver voor de vlag met veel schade. Easy Rider en Wickie Power konden niet aan de afstand komen van Code red, doch Mud Patrol en Dams Rooster konden zich als 3de en 2de  plaatsen. De overwinning was deze keer voor Dieselross met een prachtige run.

 

De volgende wedstrijd zal zijn op 20 juli in Aagtekerke in Zeeland

Groetjes Code Red team

 

Filmpje Silly 2013

 


Hoeven 30-06-2013

 

Na een vrij weekend hebben we alles weer klaar gezet voor de wedstrijd in Hoeven, wat leek op een regenachtige dag te worden monde toch uit in een prachtige zonnige dag.

Na een trage start van de wedstrijd immers de sleepwagen is kapot gegaan bij de eerste klasse die verreden werd.

 

Het blijft immers een mechanische sport ook een sleepwagen kan het wel eens begeven in het heetst van de strijd. Zodoende werd er laat met de prostock klasse begonnen en konden we de spits afbijten met de eerste run voor de sleepwagen. Gelijk werd de sleepwagen verzet en Dams Rooster kon de volgende proeftrek op zich nemen. De baan kwaliteit was niet bijzonder goed en daardoor was er veel verschil in de afgelegde meters van elke team. Met het nieuwe systeem van 110 meter alvorens een full pull te hebben werd er flink gas gegeven om aan die meters te komen. Om bij de laatste het eerst te beginnen bij Heavy Boy lukte het optoeren niet goed en Alphons besloot om na verschillende pogingen de handdoek in de ring te gooien, Appy Power zat het deze dag niet mee een gat in het motorblok was het verdikt.

 

Omdat Arjan niet op tijd bij zijn trekker kon zijn heeft Barend Huijbregts met de Hytec Red Neck gereden hij eindigde op een 8e plek, de 7de plek werd ingenomen door Running Diamond. Wij konden de 6de plek bemachtigen en bleven daarmee net achter Easy Rider hangen die als 5de een plek meepakten. Over de honderd meter waren Wickie Power, Dams Rooster met de derde plek, Mud patrol nam de tweede plek mee naar huis en het venijnige zit altijd in het staartje als laatste reed Dieselross en daarmee ging de grootste beker naar  Belgie voor de eerste plek.

Met een 14 dagen te gaan voor de wedstrijd in Silly proberen we de Code Red klaar te maken om weer op volle sterkte te kunnen gaan rijden.

 

Groetjes Team Code Red

 


Made 15-06-2013:

Nog voordat het de wedstrijd in Made was zijn we de Code Red wezen testen in Staphorst, omdat we zeker wilden weten dat de eerste wedstrijd goed mee konden met de concurrentie.
Je weet immers maar nooit het blijft een mechanische sport en om alles op zeker te zetten zijn we naar de provincie Overijssel gereden, daar werd een mooie demo run weggezet op vrijdag avond.
Nadat we alles in de werkplek hadden gecontroleerd en op sommige punten bij gesteld hadden was het tijd voor een wedstrijd dicht bij huis, en wel in het mooie Made waar het altijd goed en gezellig is.
Om zeker op tijd op de wedstrijd aan te komen vertokken we op zaterdag al om 11 uur om een mooie plek te zoeken op het grote terrein van Made's powerweekend.
De aanvang van de wedstrijd begon om 3 uur en wij zouden tegen 8 uur moeten gaan rijden, het aantal prostock-teams dat aanwezig was gaf een goed begin voor de eerste strijd van de competitie aangezien dat we dit jaar niet teveel mogen laten vallen want we hebben nog maar 7 wedstrijden te gaan.
Hytec Redneck  ging als eerste van start voor de proeftrek, deze kwam al over de 110 meter en daar door werd de sleepwagen een standje zwaarder gezet.
Doch doordat dit gebeurde konden ze geen  tweede keer een full pull halen wat resulteerde in een negende plek bij de algemene uitslag, doordat het een stuk zwaarder werd kregen veel trekkers moeite om de 110 meter te kunnen overschrijden
Running Diamond, Dams Rooster, Easy Rider en Heavy Boy haalden het niet om in de finale terug te komen. De andere konden zich opmaken voor een finale strijd met een nog zwaarder sleepwagen. Er werd fel gestreden voor de plekken  doch Wickie Power kon niet meer terug komen doordat  de waterinjectie niet had gefunctioneerd en schade aan de motor had.
DieselRoss kwam in de finale ook wat te kort en daardoor kwam de bezetting op drie trekkers die het moesten uitvechten met elkaar voor de plekken  1,2 en 3
Daarin mocht Mud Patrol zich winnaar van de dag noemen met een afstand van 106.83 meter, kort daarop zat Appy Power met 106.32 meter en de Code Red nam het 3de plek in op 103.98 meter. Dit was voor ons een hele mooie prestatie aangezien dat de de eerste 3de plek mee naar huis werd  genomen.

Onze volgende wedstrijd zal worden op 30-06 en wel te Hoeven dat ligt dicht Bij Roosendaal.

Groetjes Code Red team 


Bassevelde 26-05-13.

Helaas de eerste wedstrijd van het jaar is afgelast vanwege de grote regenval in Belgie.

De Code Red stond al startklaar om het seizoen van 2013 te beginnen doch de weergoden besloten anders.

Er werd hard gewerkt om weer op volle sterkte het seizoen te beginnen met vele veranderingen onder de motorkap welke we graag

wilden gaan testen in ons eigen land.

We zullen nu moeten gaan wachten tot aan de wedstrijd in Made, deze is op 15 en 16 Juni waar we uitgerust (want dit duurt nog zeker 3 weken) zullen

gaan verschijnen.

Doch voor de gene die nieuwsgierig zijn hebben we al een filmpje en foto's van de Code Red die net aan het warm draaien is.

 

Groetjes Code Red team

 

http://youtu.be/ZJDbCg1soLc
 

De eerste foto's van 2013

 


Nieuws 2012